Ori Tahiti

Ori Tahiti

Les sites archéologiques restaurés de la vallée d’Opunohu

11/02/2022|

Traditionnellement pour la préparation du mono’i tahiti il faut : • De l’amande de coco râpé (en général, du coco germé),    • Des fleurs sèches (tiare Tahiti dont on a retiré les pistils) • Et un produit pour la macération (selon le lieu, crabe de plage, tête de chevrette ou abdomen du bernard-l’ermite .

La préparation du MONO’I TIARE TAHITI

11/02/2022|

Traditionnellement pour la préparation du mono’i tahiti il faut : • De l’amande de coco râpé (en général, du coco germé),    • Des fleurs sèches (tiare Tahiti dont on a retiré les pistils) • Et un produit pour la macération (selon le lieu, crabe de plage, tête de chevrette ou abdomen du bernard-l’ermite .

Te tahi mau fa’a’ohipara’a nō te tīpaniē, tuvava, uefa, vānira, vari e te vetiver (Hiro’a n°171 – Janvier 2022)

24/01/2022|

ROHIPEHE : NATEA MONTILLIER TETUANUI (VĀHINE) ’OHIPA : ‘IHI NŪNA’A, ‘IHI REO Teie te tahi nau rā’au-ō-‘āpī-mai e tupu nei i ‘Ōpūnohu i Mo’orea. Tīpaniē, Plumeria obtusa, frangipanier, Singapore white obtusa, MOD E ‘āfa’ihia teie tumu rā’au i te ārea matahiti 1852. E ‘ūa’a tō na tiare raverau ‘ū e te no’ano’a i te mau ‘āva’e tiurai.